SCHALKHAAR – De leden van GroenLinks hebben hun kandidatenlijst en het programma voor de Provinciale Statenverkiezingen in Overijssel vastgesteld. Lucas Brinkhuis (23) uit Schalkhaar is verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen in maart 2023.

Brinkhuis, op dit moment al actief als fractievoorzitter van GroenLinks in de Staten, zet zich in Overijssel onder andere in voor schoon en veilig water, voor natuurinclusieve landbouw en tegen klimaatverandering.

Brinkhuis: “Ik dank alle leden voor deze benoeming. Ik zie het als een eer en een grote verantwoordelijkheid om GroenLinks als lijsttrekker te vertegenwoordigen. Overijssel verdient een toekomst waarin kringlooplandbouw en natuur naast elkaar bestaan, we klimaatverandering serieus nemen en we omzien naar elkaar. Ik kijk er naar uit om met dit enthousiaste team over die toekomst te vertellen!”

GroenLinks Overijssel kiest ook voor de rest van de top vijf voor ervaring uit de provincie en de gemeente. Op plaats 2 staat Margriet Leest, op dit moment raadslid in Zwolle, daarna volgt Joyce Vorgers, tot voor kort raadslid in Hengelo. Huidig statenlid Rob Klein Bleumink uit Markelo staat op plek 4. Niels Jeurink, tot voor kort raadslid in Kampen voltooid de top 5.

In de top tien staan verder Anja ter Harmsel uit Nijverdal, Verone de Vries uit Goor, Rosa Amptmeijer uit Borne, Marianne Schouten uit Enschede en Lennart Harman uit Zwolle.

Vorig artikelKerstmarkt Lebuinuskerk is er weer
Volgend artikelWil je geld besparen? Meld je aan voor een infoavond voor lagere energiekosten