DEVENTER – Tussen 21 en 23 december a.s. organiseert De Marke, vmbo school voor de 3e keer (2018, 2019, 2022) met en voor haar leerlingen, samen met hun opa’s en oma’s, de inmiddels vermaarde Dèmter Kerstbingo en Thee!

Er is een levensgrote bingomolen en een quizmaster, lees: docent met echt Dèmters accent, want het gaat om WoordBingo in stadsdialect. Dit zorgt voor extra lol en gezelligheid.

Er zijn op 21 december 2 rondes met klas 3 en 4 van 1,5 uur elk op locatie Zuid (Ludgerstraat 1, in het Trefcentrum).  Op 22 en 23 december zijn er 3 rondes van 1,5 uur voor de leerlingen uit de klassen 1 en 2 op locatie Noord (Lebuïnuslaan, in de Aula). De leerlingen helpen en organiseren zelf ook mee. En net als docenten en teamleiders regelen zij te gekke sponsors voor de prijzen per ronde en een hoofdprijs!

Bingokaarten kosten een ouderwets eurootje. Docent Patrick Albach praat ‘op zijn Dèmters de boel aan elkaar’. Na drie dagen gaat het kaartengeld als kerstdonatie naar de Deventer Voedselbank. Daar zijn ze er jaarlijks blij mee. Meestal kopen zij er een concreet cadeau van, denk aan een koelkast of vriezer.

De bingo is overigens een woordbingo met echte Deventerse woorden en uitspraken die gasten van deze leeftijd direct herkennen. Dit zorgt voor extra gezelligheid en hilariteit. De ouderen geven zich op via een ‘Kom op de thee – Wie’j bint er weer’ invulstrookje dat leerlingen meekrijgen om met opa en oma te bespreken.

De aanmeldingen stromen binnen. We verwachten weer tussen de 500 – 750 mensen.

Sponsors uit de hele stad doen mee. Gewoon particulieren die iets fraais weg te geven hebben. Maar ook het MKB Deventer laat zich zien; een fietsenhandelaar biedt een Opoefiets aan, er zijn wijnflessen, DAVO bier wordt weggegeven, een Schouwburg voorstelling, en nog veel meer!