DEVENTER – Onlangs zijn er in de gemeente afvalcontainers niet geleegd omdat er verkeerd afval in zat. Circulus komt met een oplossing en legt deze uit in het volgende bericht.

Bericht van Circulus:

Is uw PMD-, GFT- of papiercontainer onlangs niet geleegd omdat er verkeerd afval in zat? Dan kunt u uw container op maandag 9 januari alsnog aan de weg zetten. Op maandag of dinsdag komt Circulus langs om ze te legen.

Circulus voert controles uit omdat de container geen vervuiling meer mag bevatten. Bij vervuiling worden vrachten afgekeurd door de verwerker. Dit leidt tot hoge kosten voor de gemeente, en uiteindelijk voor u, als inwoner. Het is dus ook om die reden zaak om uw afval goed te scheiden.

Het was beter geweest u van tevoren te informeren op de grootschalige controle-acties die de afgelopen week hebben plaatsgevonden. Dat is helaas niet gebeurd, waarvoor excuus. De chauffeur komt maandag of dinsdag alleen langs bij de adressen waarvan de containerinhoud is afgekeurd. De inhoud wordt afgevoerd als restafval.

Circulus mag een container altijd weigeren als die vervuiling bevat. Na een waarschuwing in de vorm van een gele kaart kan een vervuilde container de keer erop een rode kaart krijgen. In dat geval wordt de container niet geleegd en wordt u gevraagd het verkeerde afval er eerst uit te halen. U kunt de container weer aanbieden op de eerstvolgende ophaaldag.

Twijfelt u wat in welke container mag? Kijk op Wat moet waar of op de Circulus app bij Wat Waar.