DEVENTER – De voormalige school aan de Wittenstein blijft nog 3 maanden opvanglocatie voor vluchtelingen. Dat heeft het college van burgmeester en wethouders besloten na gesprekken met omwonenden.

Het college wil tegemoetkomen aan de aanhoudende druk op de opvangcapaciteit voor vluchtelingen.

Het COA heeft een tekort aan opvangplekken. Deventer wil mensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld hulp bieden. Sinds december 2021 vindt een groep vluchtelingen een veilig onderkomen in de voormalige school aan de Wittenstein. Mede dankzij de gastvrijheid van de buurt, kunnen deze mensen hier veilig in een rustige omgeving verblijven.

De groep verblijft hier tijdelijk omdat er plannen zijn om de oude school te vervangen door woningen. De nieuwbouwplannen zullen niet begin volgend jaar al leiden tot een eerste schop in de grond. Omwonenden hebben hier geen bezwaar tegen.  Daarom heeft het college besloten om de noodopvang te verlengen tot 1 maart 2023.