DEVENTER – Goed nieuws: de afvalstoffenheffing gaat omlaag. Voor de inzameling van huishoudelijk afval betaalt u afvalstoffenheffing. Die bestaat uit 2 delen. Een vast deel, het basistarief, dat is voor iedereen hetzelfde. En een variabel deel. Hoeveel dat is hangt af van hoe vaak u de grijze container aan de weg zet, of restafval in de ondergrondse container doet.

Het basistarief is dit jaar weer lager. In 2022 was dat € 208,08 en in 2023 is dat € 198,12. Ook dit jaar is de prijs van het legen van de container of wegbrengen van de rest afvalzak opnieuw niet gestegen. Dat kan omdat we in Deventer goed afval scheiden. Maar dan is het wel belangrijk dat we goed blijven doen. Daar controleren we dit jaar ook meer op. Op de website van Circulus leest u wat waarin hoort.

Meer weten over de voorwaarden en tarieven? Kijk op de pagina Afvalstoffenheffing betalen.

Nieuwe afvalkalender  

Check ook gelijk de nieuwe afvalkalender van Circulus, op de website van Circulus of in de Afvalvrij app.

Deventer tegen afvaldumpen 

We zien dat er nog best veel afval gedumpt wordt of naast de ondergrondse containers wordt gezet. Dat is niet alleen een lelijk gezicht en onhygiënisch, maar kost ook geld om op te ruimen. Daarom doen we dit jaar 2 proeven.

Meer gratis grofvuil storten  

Vanaf dit jaar mag u 300 kilo gratis grofvuil storten bij het recycleplein. Dat was eerst 100 kilo per jaar. Maar let op: de kilo’s die u niet heeft gebruikt, kunt u niet meenemen naar het volgende jaar. Deze proef duurt 3 jaar.

Kleine afvalzak legen 

Gooit u uw restafval weg in de ondergrondse container? Als u goed afval scheidt, duurt het soms wel even voor uw zak vol is. Dit jaar maken we daarom een extra (kleinere) opening in de ondergrondse containers. U kunt dan een kleinere zak wegbrengen. Dat is dan ook de helft goedkoper natuurlijk (€ 3,35 voor een hele zak, € 1,67 voor zakken met de helft minder inhoud). Zo zit u niet te lang met uw restafval opgescheept.

We beginnen met het ombouwen van de containers in de Rivierenwijk. Daarna gaan we aan de slag met andere containers.