COLMSCHATE – De politie heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden in Colmschate op verdenking van betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude. Even voor de aanhoudingen werd er geprobeerd om een 97-jarige vrouw in Colmschate op te lichten.

Echter waren de medewerkers van het verzorgingshuis, waar de 97-jarige dame woont, alert. De politie werd direct ingeschakeld. Deze troffen aldaar inderdaad één van de twee verdachten aan. Deze was gearriveerd om de bankpas van het slachtoffer op te halen. Hij werd al snel in de boeien geslagen door de politie.

Op de locatie meldde zich inderdaad een verdachte om de bankpas van het slachtoffer op te halen. Hij werd door toegesnelde agenten ingerekend. De tweede verdachte werd in de omgeving aangetroffen in een voertuig. De politie doet verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van het duo bij meerdere zaken. In de gemeente Deventer waren maandag namelijk meer meldingen van soortgelijke zaken.