DEVENTER – Ieder mens krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Hoe je hier mee omgaat, is voor iedereen verschillend. Je ervaring delen met elkaar maakt dat je je gehoord en gezien voelt.

Voorstelling ‘Door Zonder Jou’

Ter ere van ons jubileum hebben wij Theater Boven Water uitgenodigd om de voorstelling ‘DOOR ZONDER JOU’ te spelen. Deze voorstelling is een eerbetoon aan de verhalen van mensen die verlies ervaren hebben. Op een ontspannen, speelse en creatieve manier zal verlies in verschillende gedaantes ‘voorbijkomen’. De hoofdrol is weggelegd voor het (samen) (be) leven! Uit eerdere voorstellingen hebben mensen aangegeven dit als ‘een cadeautje’ te ervaren.

Kom kijken, kom delen; Wij spelen!

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Deze eervolle ‘vertaling’ van het verhaal in creatieve kunstvormen maakt dat zowel de verteller als de andere mensen in het publiek er thema’s uit hun eigen leven in kunnen herkennen. Het verhaal wordt ‘universeel’, krijgt (ook) betekenis voor anderen en dit werkt doorgaans verbindend, helend en biedt een stukje troost! Alles ontstaat in het moment, niets is vooraf ingestudeerd.

De spelleider nodigt je van harte uit om jouw ervaringen in een kort vraaggesprek te delen. Direct daarna spelen acteurs en muzikanten ‘terug’ wat er is verteld. Muziek, spel, beweging, zang en poëzie zullen de essentie zichtbaar, hoorbaar en voelbaar maken. Hierbij geldt dat je een verhaal mag delen…, maar het hoeft niet. Voel je vrij om alleen te komen kijken en luisteren.

Kortom, verhalen over rouw en verlies worden gedeeld en gespeeld, maar zeker ook over liefde humor, troost en geluk… En alles wat daartussen zit!

Wij hopen dat velen van u deze bijzondere voorstelling komen ervaren!

Zondag 16 april van 14.30 – 16.30 uur in Klooster Nieuw Sion in Diepenveen.

Tickets: www.koolhofuitvaart.nl/theater