DEVENTER – Donderdag 6 april was het feest bij Auping Deventer op het voormalige Auping terrein. Onder grote belangstelling van bewoners, verwanten, medewerkers en omwonenden werd Auping Deventer feestelijk geopend.

Om 15.00 uur verzamelden alle aanwezigen zich aan de achterzijde van het nieuwe pand aan de laan van Borgele op het voormalige Auping terrein. Alles was vrolijk versierd en er stonden een aantal partytenten opgesteld. Die kwamen goed van pas, want droog was het niet.

Trots op het resultaat

Gijs Waardenburg, manager van onder andere Auping, heette iedereen welkom samen met collega manager Erik Bötzel. Hij legde een aantal mensen de vraag voor hoe zij dit moment ervaarden: Wethouder Liesbeth Grijsen sprak als eerste: “Ik ben er bijzonder trots op dat dit  in Deventer gerealiseerd is. Iedereen verdient hier een mooie plek om te wonen, ook mensen die meer begeleiding nodig hebben.” Barbara Alfrink-Auping, kleindochter van de beddenfabrikant Johannes Auping, doet het veel dat de nieuwbouw hier nu af is, in stijl van het vroegere Auping. “Ik ben ook heel benieuwd hoe het er van binnen uitziet. De herinneringen aan vroeger, toen ik als klein meisje hier op kantoor kwam, zie ik nog duidelijk voor me.” Ter Steege bouw Vastgoed was met meerdere mensen vertegenwoordigd. “Voor ons de eerste keer om iets voor Zozijn te mogen bouwen en blij met het resultaat dat we hebben geleverd.” Jan Andriessen, directeur Zozijn regio Salland-Graafschap en sector NAH deelt de trots van alle bewoners en medewerkers: “Ik herinner mij nog goed dat we op Valentijnsdag 2019 de eerste bewonersavond hadden. Nu staan we hier om het resultaat te vieren, geweldig!”

Jarige Aleida knipt lint door

De openingshandeling werd verricht door één van de bewoners, Aleida, die op 6 april ook haar verjaardag vierde. Samen met Barbara Alfrink-Auping en Gijs Waardenburg  knipte zij het lint door. Vervolgens mochten alle aanwezigen naar binnen om het nieuwe pand te bewonderen. Bewoners toonden zelf trots hun nieuwe woning.

Toekomstbestendig en duurzaam

Auping Deventer heeft 36 ruime, moderne appartementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze zijn verdeeld over 3 woonlagen met elk een eigen woonkamer en keuken. Bovendien is er een dagbestedingsruimte die ook door mensen van buiten de woonlocatie kan worden bezocht. ​​​​​​​Het gebouw is duurzaam en gasloos. Zo bestaat het hele dak uit zonnepanelen en wordt er verwarmd door warmtepompen.