DEVENTER – In Deventer wordt momenteel een nieuw Broodfonds opgericht, een solidaire vangnet voor en door ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. Het vertrouwde principe van een Broodfonds is eenvoudig: maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Wanneer een van hen arbeidsongeschikt raakt en geen inkomen meer heeft, maken de andere deelnemers schenkingen over, die bij elkaar een maandinkomen vormen voor de zieke ondernemer. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

In Nederland zijn sinds 2011 al 644 Broodfondsen opgericht door 29.800 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. Deelnemers kennen elkaar en maken samen basisafspraken die het eenvoudig en betaalbaar houden. Regelmatig worden er mooie zakelijke initiatieven geboren in Broodfondsen.

Het nieuwe Broodfonds in Deventer is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Voor geïnteresseerden is er een informatieavond op woensdag 3 mei a.s. bij De Fermerie, Muggeplein 9, 7411 NW Deventer. De inloop is om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. Op de informatieavond krijg je uitleg en antwoord op vragen, en er is een kort filmpje met uitleg beschikbaar op de website www.broodfonds.nl. Aanmelden vooraf via de website is vereist.