DEVENTER – De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd op donderdag 20 én vrijdag 21 april, omdat het Suikerfeest op vrijdag 21 april valt. Zo kunnen alle basisschoolkinderen in Nederland meedoen met de Koningsspelen. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk en gezond Koningsontbijt. Op vrijdag 21 april is Koning Willem-Alexander aanwezig bij de landelijke opening van de tweede dag van de Koningsspelen in Deventer, waar hij aanschuift bij het ontbijt.

Clinics Team Jumbo-Visma en de Sven Kramer Academy
Namens de Nederlandse wieler- en schaatsploeg Team Jumbo-Visma sluiten ook schaatstalenten Jutta Leerdam en Joep Wennemars aan bij het Koningsontbijt in Deventer. Zij verzorgen, samen met Team Jumbo-Visma, voor het eerst een clinic. Ook vindt er voor de eerste keer een skeelerclinic plaats van de Sven Kramer Academy, waar Jumbo maatschappelijk partner van is.