LETTELE – Op 13 mei 2023 is het weer Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland, mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. Honderden traditionele wind- en watermolens door heel Nederland openen hun deuren om bezoekers te ontvangen. De Hollandsche Molen bestaat in 2023 100 jaar en viert Nationale Molendag dit jaar voor de 50ste keer. Reden voor een extra groot feest, samen met het Gilde van Molenaars.

Passie en variatie
Buitenlandse toeristen kijken hun ogen uit als ze onze molens zien, maar voor veel Nederlanders is het bijna vanzelfsprekend dat er nog zoveel van deze mooie historische werktuigen in ons landschap staan. Het is immers één van onze belangrijkste nationale symbolen. Toch waren veel molens er niet meer geweest als molenliefhebbers zich 100 jaar geleden niet verenigd hadden om dit cultureel erfgoed te behouden en te beschermen.

Rondleidingen
De molengidsen staan klaar om u als bezoeker te laten genieten van dit oer-Hollandse levende monument. De geuren, geluiden, verhalen en de indrukwekkende oude techniek in een molen moet iedereen een keer beleven.

Voor de kinderen
De kinderen kunnen een leuk molentje maken welke beschikbaar zijn gesteld door De Hollandsche Molen.

Winkel open
Uiteraard is de molenwinkel open voor meel en brood.

Kom en geniet van de molen tussen 10.00-16.00 uur.

Vorig artikelMikondo statiegeldactie
Volgend artikelWHAT THE H*NZE?! Over… Deventer als Marktstad