DEVENTER – Vanuit, onder meer, aangiftes uit Deventer zijn er dinsdag een tweetal aanhoudingen verricht. Het betreft een onderzoek naar fraude met bankpassen en twee heren uit Haarlem zijn daarvoor staande gehouden door de politie.

De beide mannen worden er van verdacht betrokken te zijn geweest in ruim 20 zaken waarbij men bewust mensen hebben gefraudeerd door zich voor te doen als bankmedewerkers. In werkelijkheid ging het de mannen om het geld wat ze van de slachtoffers ontvreemden.

Met een vlotte babbel wisten, de begin twintigers, slachtoffers er toe te verleiden gegevens af te staan, alsmede hun bankpas. Daarna werden de rekeningen geplunderd. De aangiftes komen, naast Deventer, verder met name uit het westen van het land.

Daar zijn de beide heren dinsdag ook aangehouden; Zandvoort en Haarlem om precies te zijn. Aanstaande vrijdag wordt het tweetal voorgeleid aan de rechter-commissaris die een oordeelt velt over de voorlopige hechtenis.

Vorig artikelSluiskwartier: nu slopen, straks woningen bouwen
Volgend artikelHanze-tentoonstelling in Museum De Waag