DEVENTER – Nog drie weken en dan staat Deventer voor de 26e keer op stelten. Op vrijdagavond 7 juli gaat het festival officieel van start met de openingsvoorstelling Free to be Free van het gezelschap Sites of Memory.

Zij hebben deze voorstelling speciaal voor Deventer gemaakt in het kader van 150 jaar vrijheid van slavernij. Jennifer Tosch, cultureel historicus en oprichter van de Black Heritage Tours en Katy Streek, theatermaker en programmeur verzorgen een korte inleiding van deze voorstelling. De voorstelling is tijdens Deventer Op Stelten meerdere keren te zien in de Lebuinuskerk.

Voorafgaand aan de opening wordt in het kader van het project Deventer Bijzonder – speciaal voor genodigden uit verzorgingstehuizen in de stad – op donderdagavond de voorstelling OVVIO van Kolektiv Lapso Cirk getoond in Deventer Schouwburg.

Blokkenschema bekend
Wie zich als vanouds wil laten verrassen door mobiele (stelten) acts kan in de binnenstad zijn hart ophalen. Meerdere voorstellingen bewegen zich weer door het centrum van Deventer. Deze voorstellingen staan duidelijk vermeld in het blokkenschema (M). Een aantal voorstellingen leggen een route (R) af die het publiek mee kan lopen. Het gaat om:

Malaya van Close Act: Keizerstraat -Brin
k

The Sirens’ Song van Mécanique Vivante: voet van de Lebuinustoren op het Grote Kerkhof met de finale op de Brink

WE ARE ALL ASTRONAUTS van Theater Gajes: Brinkpoortstraat tegenover Deventer Leerschool door het centrum naar de Nieuwe Markt.

Het blokkenschema is te vinden in het programmaboekje en op de website deventeropstelten.nl. Bij de infokiosk op de Brink en het Grote Kerkhof en bij de VVV Deventer is het gratis programmaboekje op te halen.

Galop: fietsend theater in meerdere wijken
Deventer Op Stelten verspreidt zich dit jaar nog verder over de stad met de voorstelling Galop van Liza van Brakel. Galop is een tour en circusvoorstelling ineen, op de fiets. Als dat niet duurzaam is!

De artieste heeft haar eigen roze, witte en paarse fiets vakkundig omgebouwd tot paradepaard en met haar tent achterop toert ze deze zomer met haar korte voorstelling langs festivals en dorpen, een tocht van 1000 kilometer. Waar ze stopt, maakt ze haar eigen piste. Liza doet de volgende wijken aan: Rivierenwijk, Vijfhoek, Colmschate, Borgele en Keizerslanden. De exacte route staat op de website en in het blokkenschema.

Ticket verkoop
De toegang tot het festival is uiteraard weer gratis met uitzondering van de voorstelling OVVIO van het Spaanse gezelschap Kolektiv Lapso Cirk in Deventer Schouwburg, de voorstelling Poemes Visuals van Jordi Bertran in MIMIK en de documentaire van Moby Dick in MIMIK. Tickets zijn € 7,50 (voorstellingen) en € 8,50 (documentaire) en te koop via de websites of kassa van de theaters.

Vorig artikelVSO Deventer groeit uit locatie Bierstraat
Volgend artikelPleun en Snelle slaan de handen weer ineen!