DEVENTER – Met de voorgenomen huur van een locatie aan de Zutphenseweg, speelt de gemeente Deventer in op de groei van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Hiermee houden de leerlingen een passende plek in Deventer, dichtbij huis. De nieuwe locatie is voor 2 jaar, in afwachting van de nieuwbouw van het VSO.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dit op 12 juni besloten. Daarmee voldoet de gemeente aan de verplichting om goede huisvesting voor deze leerlingen te regelen. Voorbehoud is dat de vergunning nog verleend moet worden.

Meer leerlingen

VSO Deventer zit tijdelijk aan de Bierstraat in Deventer. Deze locatie komt door de verhuizing naar de Zutphenseweg tijdelijk vrij. De school groeit. Het komend schooljaar komen er 45 nieuwe leerlingen bij en datzelfde aantal wordt verwacht voor het schooljaar 2024 – 2025. Bij een maximale groepsgrootte van 7 leerlingen per klas moest gezocht worden naar een nieuwe locatie. SOTOG (Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland) heeft daarop een aanvraag ingediend.

Eén locatie

Op de locatie Zutphenseweg 51 zijn 2 verdiepingen beschikbaar voor klaslokalen. Ook is een eigen ingang mogelijk en een buitenruimte voor pauze en buitenactiviteiten. Wethouder Ilse Duursma (Onderwijs) is blij dat de school naar één locatie kan: “Zowel voor leerlingen als personeel is dat rustiger. Bovendien hoeven de leerlingen dan niet te reizen naar Hellendoorn, Apeldoorn of Zwolle, maar kunnen ze lekker in Deventer naar school.”

Nieuwbouw

Op dit moment wordt een onderzoek afgerond naar de mogelijkheid om de VSO Deventer naast het politiebureau Driehoek Snipperlingsdijk te realiseren. Als daarover deze zomer een besluit kan worden genomen, verwacht SOTOG binnen twee jaar de school te kunnen bouwen.

Vorig artikelMuseum De Waag verwerft topstuk van Gerard ter Borch
Volgend artikelDeventer opent Deventer Op Stelten