DEVENTER – De directeur van Montessori Kindcentrum De Ontdekking, Inge Bokelmann, was vrijdag 14 juli 2023 voor het laatst op haar werk. Ze nam op een feestelijke manier afscheid van de kinderen, het team en ouders. De hele dag door bereiden de kinderen diverse circusacts voor. Na afloop is er een voorstelling voor Inge en haar gezin en voor de kinderen en ouders. Vanaf 15.30 tot 17.00 uur is er een afscheidsreceptie op het plein. Ook oud-leerlingen en hun ouders, evenals oud-collega’s en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

In januari van dit jaar vierde Inge Bokelmann nog een bijzonder jubileum: ze was maar liefst 40 jaar in onderwijsdienst. Ze begon haar loopbaan in 1983 als leerkracht op een basisschool in Rijnsburg. In de jaren 80 heeft ze daar op twee basisscholen gewerkt. Vanwege het werk van haar man, verhuisden ze naar Apeldoorn. Daar vervolgde Inge haar carrière op een basisschool. Een paar jaar later begon ze op de Apeldoornse school De Korenaar. Ze deed ervaring op als Intern Begeleider en in het midden-management.

Inge wilde zich blijven ontwikkelen en volgde een opleiding tot schooldirecteur. In 2010 solliciteerde ze als directeur voor Montessorischool l’Ambiëne (later dus De Ontdekking) in Deventer. Toen ze daar werd aangenomen, ging ze meteen volop aan het werk. De school onderging een metamorfose en ook het schoolplein veranderde in één van de eerste natuurpleinen in Deventer.

Het team onderging onder haar leiding vele onderwijsverbeteringen. Zo is De Ontdekking niet alleen een basisschool maar ook een Kindcentrum met een eigen peutergroep en voor- en naschoolse opvang. Sinds vorig jaar doet ze een stapje terug en vormt samen met Marijke Lodeweges het directieteam. Marijke Lodeweges neemt het stokje van haar over.