In toenemende mate worden er via sociale media, Whatsapp en e-mail aan Krant InSchalkhaar meldingen van overlast in ons dorp gedaan: masturberende en urinerende mannen in Park Braband, Pastoorsbos en bij de BSO, billenknijpers bij de Aldi en andere incidenten van schennis plegen, diefstallen bij particulieren en lokale ondernemers, (pogingen tot) insluiping en inbraken, (overmatig) alcoholgebruik en openbare dronkenschap op het dorpsplein, maar ook vandalisme, vernielingen en het dumpen van allerlei rotzooi bij de milieustraat aan de Kolkmansweg en in het buitengebied.

SCHALKHAAR – Het is goed dat er in Schalkhaar kennelijk een scherpe sociale controle is en Krant InSchalkhaar een rol kan spelen in het breder delen en informeren daarover. Samen staan we immers sterk(er) en zorgen we voor een leefbaar en veilig dorp. Het is echter heel belangrijk dat, gezien de onrust en openlijke discussie over de (voorgenomen) huisvesting van doelgroepen in ons dorp, dergelijke meldingen van overlast óók worden gedaan bij de politie en vooral bij de gemeente.

Hoe meer er centraal wordt gemeld en geregistreerd bij de gemeente, hoe beter het overzicht van overlast c.q. incidenten, hoe eerder er actie wordt ondernomen en er dus serieus wordt gekeken naar de problematiek in ons dorp.

Hoe maak je bij de gemeente een melding van overlast? Volg onderstaande stappen:

  1. Ga naar de website https://deventer.slimmelden.nl/
  2. Vul vervolgens de straatnaam in
  3. Klik op de blauwe button ‘Iets melden’
  4. Kies categorie ‘Overlast’
  5. Kies vervolgens de gewenste ‘Subcategorie’
  6. Omschrijf in max. 500 tekens uw melding
  7. Upload evt. een foto of i.d.
  8. Vul persoonsgegevens in of klik vakje ‘Anoniem’ aan
  9. Klik op de blauwe button ‘Melding versturen’

Vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is bij organisaties in Schalkhaar overigens aangegeven dat er bij de receptie van het asielzoekerscentrum aan de Frieswijkerweg altijd melding kan worden gedaan van overlast, als die (vermoedelijk) wordt veroorzaakt door bewoners van het asielzoekerscentrum.

(Bron: Inschalkhaar.nl)

Vorig artikelDirecteur Inge Bokelmann van Kindcentrum De Ontdekking met pensioen
Volgend artikelStructurele bijdrage van € 50.000 voor groot onderhoud Lebuinuskerk