DEVENTER – Wie bij wil dragen om Deventer mooi, groen en biodivers te maken, kan weer meedoen met de planten- en bloembollenactie van de Groene Loper Deventer. Dit jaar is het thema van de najaarscampagne ‘Van boven en onder GOED’: De Groene Loper helpt mensen om schuttingen en muren te vergroenen én het bodemleven te verbeteren.

Met de kortingsplantactie worden mensen door de Groene Loper aangemoedigd om kale schuttingen en muren in de buurt te vergroenen met klimplanten. Ook worden mensen geholpen bij het verbeteren van de bodem. ‘Hierdoor help je het leven boven én onder de grond. Denk aan bijen, vlinders, vogels en bodembeestjes. Ook helpt groen tegen hittestress en wateroverlast. En het vrolijkt de hele buurt op!’, aldus de Groene Loper Deventer. Behalve de plantacties, is er veel te doen en leren over bodemleven en biodiversiteit. Bekijk daarvoor de Groene Agenda op Ulebelt.nl/groeneloper.

Dit jaar bestel je voor € 17,50 (zo’n 50 procent korting) een pakket met twee klimplanten en een zak bladcompost met Terra Fertiel, daarmee wordt het bodemleven geactiveerd. Op de ophaaldag kun je kiezen uit een mix van diverse klimplanten. Kom je vroeg, dan vergroot je de kans op je eerste keus.

Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor biologische bloembollen: er zijn pakketten in de maat M (60 euro), L (110 euro) of XL (160 euro) met verschillende soorten bollen. De voorjaarsbloeiers zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het voorjaar veel kleur in de straat.

Voor wie en hoe?

Alle inwoners van Deventer en omgeving mogen planten en bloembollen bestellen bij de Groene Loper Deventer. Plant ze op een openbaar beleefbare plek, zodat ook andere mensen er van mee kunnen genieten. Ook scholen, speeltuin- en sportverenigingen, zorginstellingen en andere organisaties worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Bestellen kan tot 21 augustus via Ulebelt.nl/plantacties. De ophaaldagen zijn donderdag 21 en vrijdag 22 september van 10.00 tot 15.00 uur bij de Ulebelt op de Maatmansweg 3. Veel buurtinitiatieven planten de planten en bollen samen met de buurt op 22, 23 of 24 september, het weekend van ‘Groene Burendag’.

Vorig artikelStöppelhaene Raalte regionaal feest met nationale uitstraling!
Volgend artikelBomen en struiken met korting voor bewoners Deventer buitengebied