DEVENTER – Vanaf 28 augustus beginnen de werkzaamheden voor het groot onderhoud aan de N348 en de Siemelinksweg in Deventer. Het betreft de weg tussen de A1 aansluiting Deventer-Oost (24) en de rotonde met de N332 bij Raalte. Vanaf 28 augustus 2023 tot en met december 2023 werkt aannemer BAM Infra B.V. aan de rijbanen, bermen, kruispunten en rotondes. Het verhogen van de capaciteit van de N348 of het verbeteren van de doorstroming op kruispunten is geen onderdeel van de werkzaamheden.

Het wegdek van de N348 en de Siemelinksweg is na jarenlang intensief gebruik door (vracht)verkeer in slechte staat. Om de weg weer in goede staat te krijgen, voeren we groot onderhoud uit. Na het onderhoud kunnen de N348 en de Siemelinksweg weer ongeveer 15 jaar mee zonder grote reparaties.

Hoe gaan we te werk?

De Siemelinksweg en het deel van de N348 tot Raalte zijn samen circa 18 kilometer lang. Het onderhoud voeren we in fasen uit. Hierdoor blijven woonwijken, bedrijventerreinen en het landelijk gebied zo goed mogelijk bereikbaar. We voeren geen onderhoud uit aan fietspaden, deze blijven dus altijd beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Aanwonenden en aanliggende percelen blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Bereikbaarheid Deventer Ziekenhuis

Het ziekenhuis blijft altijd bereikbaar, dag en nacht. Als u met de auto of het openbaar vervoer reist, kan de route van en naar het ziekenhuis mogelijk anders zijn. Vertrek daarom op tijd en let op de aanduiding ’Deventer Ziekenhuis’ op de omleidingsborden.

Planning en fasering

De werkzaamheden aan de N348 beginnen op 28 augustus en zijn klaar op 1 december. Er wordt gewerkt in 5 fasen. Tijdens de werkzaamheden is de N348 in fasen afgesloten en zijn er omleidingsroutes. Deze routes zijn aangegeven met gele borden. De hoofdomleiding gaat over de gelijkwaardige, provinciale wegen N332 (Raalte – Holten) en N344 (Holten – Deventer). De extra reistijd is circa 10 minuten. In en rondom kernen zoals Heeten, Okkenbroek, Nieuw-Heeten, Linde, Lettele, Broekland, Middel, Boskamp, Diepenveen en in het buitengebied zijn er in overleg met de gemeenten maatregelen om overlast (veiligheid en leefbaarheid) ten gevolge van sluipverkeer tegen te gaan. Hoewel een routeplanner een snellere route door dit gebied kan adviseren, zal de reistijd in de praktijk langer zijn dan de geadviseerde omleidingsroute. Volg daarom de aangegeven route op de borden.

Ze beginnen de werkzaamheden op de Siemelinksweg in Deventer. Daarna werken ze per fase van één of twee weken richting Raalte. Er is één uitzondering: in de eerste week van de werkzaamheden, die starten op maandag 28 augustus, werken we zowel op de Siemelinksweg in Deventer als op de rotonde N348 – N332 nabij de Shell in Raalte.

We adviseren weggebruikers:

  • Houd rekening met verkeershinder
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie
  • Houd rekening met extra reistijd en vermijd zoveel mogelijk de spits
  • Volg de aanwijzingen op de borden langs de weg
  • Volg de aanwijzingen van verkeerscoaches op

Kijk voor meer informatie op overijssel.nl/n348

Vorig artikelPlantactie Groene Loper Deventer verlengd
Volgend artikelRecord poging Snelle om nieuwe plaat “Radio” aan te kondigen