COLMSCHATE – De Plantactie van de Groene Loper Deventer is verlengd. Klimplanten en bloembollen bestellen met 40-50 procent korting, dat kan nu tot en met 11 september. Vanwege de vakantie wisten veel mensen niet van de actie af. Om iedereen de kans te geven om te bestellen is de actie verlengd.

Met de plantactie worden mensen door de Groene Loper aangemoedigd om kale muren en schuttingen in hun buurt te vergroenen met klimplanten. Ook worden mensen geholpen bij het verbeteren van de bodem. Dat is waarom de actie ‘Van boven en onder goed’ heet. ‘We helpen hiermee het leven boven én onder de grond. Denk aan bijen, vlinders, vogels en bodembeestjes. Ook helpt groen tegen hittestress en wateroverlast. En… het vrolijkt de hele buurt op!’, aldus de Groene Loper Deventer.

Klimplanten
Dit jaar bestel je voor € 17,50 (zo’n 50 procent korting) een pakket met twee klimplanten en een zak bladcompost met Terra Fertiel, daarmee wordt het bodemleven geactiveerd. Op de ophaaldag kun je kiezen uit een mix van diverse klimplanten. Kom je vroeg dan vergroot je de kans op je eerste keus.

Bloembollen
Daarnaast is het mogelijk te kiezen voor biologische bloembollen: er zijn pakketten in de maat M (60 euro), L (110 euro) of XL (160 euro) met verschillende soorten bollen. De voorjaarsbloeiers zijn goed voor bijen en vlinders en geven in het voorjaar veel kleur in de straat.

Voor wie en hoe?
Alle inwoners van Deventer en omgeving mogen planten en bloembollen bestellen bij de Groene Loper Deventer. Plant ze op een openbaar beleefbare plek, zodat ook andere mensen er van mee kunnen genieten. Ook scholen, speeltuin- en sportverenigingen, zorginstellingen en andere organisaties worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

Bestellen en ophalen
Bestellen kan tot en met 11 september via Ulebelt.nl/plantacties. De ophaaldagen zijn donderdag 21 en vrijdag 22 september van 10:00 tot 15:00 uur bij de Ulebelt op de Maatmansweg 3 (bij navigatie: Duikerstraat 22).

De Groene Loper
De Groene Loper Deventer ondersteunt inwoners die hun buurt groen en biodivers willen maken. De plantacties en andere groene activiteiten staan op: Ulebelt.nl/groeneloper.

De Groene Loper Deventer wordt uitgevoerd door de Ulebelt. De plantacties worden mogelijk gemaakt door gemeente Deventer, Provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De bloembollen zijn van Natural Bulbs. De planten van duurzaam groencentrum Holsto Tuinen & Buitenleven.

Vorig artikelJonneke Siebrand nieuwe Deventer Stadstroubadour
Volgend artikelGroot onderhoud N348 van 28 augustus tot 2 december