DEVENTER – Een mooi slotstuk, zo kun je het appartementencomplex De Hangende Tuinen van Zandweerd wel noemen.

Dit complex voegt 35 appartementen toe aan de Tuinen van Zandweerd. In totaal worden hier 150 woningen gerealiseerd.

De appartementen worden ontwikkeld door Onis Vastgoed B.V uit Zwolle. Het ontwerp van de Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud en kenmerkt zich door natuurlijk, ingetogen en vakmanschap: de kernwaarden van De Tuinen van Zandweerd.

Wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering): “Deze duurzame en natuur inclusieve appartementen voegen samen een nieuw element toe aan het stadsaangezicht van Deventer. Het bijzondere karakter is ook passend voor deze buurt, waar koop en sociale huurwoningen naast elkaar te vinden zijn, maar ook tiny houses en cpo-woningen.”

Onis Vastgoed: “Op deze geweldige plek aan de IJssel is het de kunst niet te veel te doen en de natuur voor zich te laten spreken. De Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud. Wij zijn bijzonder verheugd om dit kenmerkende bouwwerk verder vorm te geven”.

Versterking van mens en natuur

Het appartementencomplex met de gestapelde tuinen is symbolisch voor de manier waarop mens en natuur elkaar versterken. De ruime appartementen krijgen grote balkons met grote raampartijen en bieden een vrij en weids uitzicht over het omliggende IJssellandschap.

Hangende Tuinen

Onis Vastgoed heeft een ervaren team specialisten ingezet voor deze ontwikkeling. Het ontwerp van dit bijzondere gebouw komt van architectenbureau Space&Matter uit Amsterdam. Het gebouw wordt zoveel mogelijk van hout gemaakt en is een voorloper op het gebied van duurzaamheid. De Hangende Tuinen is bijzonder in haar eenvoud. Haar iconische kwaliteit komt voort uit de logische en praktische manier waarop de tuinen worden gestapeld. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met de aanwezige flora en fauna in het gebied.

Start verkoop

Het schetsontwerp wordt de komende periode verder uitgewerkt. De verkoop van de appartementen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. De verwachting is dat Onis Vastgoed eind 2024/ begin 2025 start met de bouw van het complex.

Beste plan en bod
Voor de kavel is in december 2021 een procedure voor openbare verkoop opgesteld. Onis Vastgoed b.v. had het beste plan en bod voor 35 luxe appartementen. Inmiddels heeft college van burgemeester en wethouders ingestemd met de definitieve gunning en verkoop van de kavel aan de IJssel.

Vorig artikelVMB Dier Tuin en Ruitersport bezorg
Volgend artikelBibliotheek Deventer zet de deuren wagenwijd open tijdens Kinderboekenweek