DEVENTER – Tijdens de eerste IJsselderby van het seizoen 2023/2024 hielden Go Ahead Eagles en PEC Zwolle elkaar gisteren in evenwicht in het MAC³PARK stadion (1-1). Waar de strijd op het veld een sportief verloop kende, daar werd de IJsselderby buiten de lijnen ontsierd door een incident ter hoogte van het uitvak. Door de rookbommen die tot ontsteking werden gebracht, hebben meerdere personen lichamelijke klachten ervaren en/of schade opgelopen.

Op dit moment wordt er door de autoriteiten in Zwolle een onderzoek gedaan naar het incident. Duidelijk is dat de rookbommen níét door Eagles-supporters zijn aangebracht en tot ontsteking zijn gebracht. Wel is duidelijk dat er meerdere personen in het uitvak last hebben gehad van de rookvorming, waardoor zelfs één persoon naar het ziekenhuis moest worden gebracht om zich te laten behandelen.  

Als club willen we er alles aan doen om onze supporters te ondersteunen indien zij gisteren lichamelijke klachten hebben ervaren of schade hebben opgelopen door de rookontwikkeling in het uitvak. Heb je lichamelijke klachten ervaren of heb je schade opgelopen? Of heb je relevante foto’s / video’s van het incident in het uitvak? Geef dit dan door via supporterszaken@ga-eagles.nl. Door alle individuele ervaringen te bundelen, kunnen we op krachtige wijze een bijdrage leveren aan het onderzoek dat door de autoriteiten in gang is gezet.

Vorig artikelOpen weekend bij Sportcity Deventer van 22 t/m 24 september
Volgend artikelHeb je bonje met je buren? Natasja en Dennis zoeken jou