DEVENTER – In de negen Hanzesteden in Oost-Nederland vindt op zaterdag 14 oktober in het kader van het Hanzejaar 2023 het evenement 24-uur Hanze plaats. Deuren gaan (extra lang) open op deze dag.

 Musea, kerken, theaters, hotels, cafés en podia organiseren talloze culturele activiteiten en events. Tijdens deze 24 uur barsten de Hanzesteden uit hun voegen met een programma vol optredens, lezingen, tentoonstellingen, workshops en speciale rondleidingen.

24 uur Hanze in Deventer
In Deventer worden inwoners en bezoekers van zaterdagochtend 14 oktober 10.00 uur tot zondagmorgen 10.00 uur verrast met een bomvol programma die laat zien wat onze mooie Hanzestad te bieden heeft. Vele creatieve makers, ondernemers en bijzondere (Hanze)locaties in Deventer hebben de handen ineengeslagen en een aantal unieke evenementen opgezet, speciaal voor 24-uur Hanze. Op het programma staan in totaal meer dan 25 culturele en feestelijke activiteiten!

Een kleine greep uit het programma:

  • Artsomnia – Kunst Matige Slapeloosheid – Wat krijg je als je de twee makers, Bastiaan van Vuuren (producer) en Guusje Slagter (kunstenaar), voor 24 uur opsluit in Hanzemonument De Drie Haringen?
  • De Club Is Nu Uw Kerk – Maker, schrijver, spreker en filosoof Ischa Den Blanken neemt het Penninckshuis over… (i.s.m. Productiehuis BRUT)
  • Yoga in de Bergkerk – Op de vroege zondagmorgen kunnen bezoekers de Yin en Yang in zichzelf zoeken tijdens de Hatha Yoga in de Bergkerk, gegeven door Omikami Yoga.
  • Brekkie op het Hanze Plekkie – Betti serveert dagelijks haar brekkie, het lekkerste lokale ontbijt, op bijzondere plekjes in de stad. Voor wie wil, kan na de Yoga aanschuiven in de Bergkerk.
  • Sample Sale Festival met Cupido – Kledingmerk Don’t Waste Culture organiseert samen met het succesvolle evenement Cupido een Sample Sale Festival. De Zwarte Silo wordt omgetoverd tot een cultureel centrum waar muziek, kunst en fashion samenkomen.
  • Kunstenlab – 3 tentoonstellingen, 2 kunstenaars, 1 draaimolen, 1 DJ, zeefdruk, muziek en zoetigheid.

En nog veel meer… stadswandelingen, bierproeverij, workshops, lezingen, exposities, escape wandeling, podwalk en vele muziek- en dansoptredens.

Hanzejaar 2023 – Ontmoet de wereld van vandaag en morgen in een historisch decor

Sinds 1 april staan 9 maanden lang 9 Hanzesteden in het Oosten van Nederland bomvol activiteiten die georganiseerd worden om de bezoeker én inwoner opnieuw te laten ervaren wat de Hanze precies is: het themajaar Hanzejaar 2023. Er zijn dit najaar nog twee grote evenementen die in alle steden tegelijk plaatsvinden: 24-uur Hanze en Kleur de Hanze. Daarnaast organiseren de steden gezamenlijk nog vele activiteiten. Het volledige programma staat op www.hanzejaar2023.nl.

Data en tijden: zaterdag 14 oktober 10.00 tot zondag 15 oktober 10.00 uur

Locatie: Binnenstad en Havenkwartier Deventer

Meer informatie: www.hanzejaardeventer.nl.

Vorig artikelNieuw in Deventer: Fitter en slanker in 20 minuten
Volgend artikelBlijft Evert Linthorst nog langer in de Adelaarshorst? Luister het hier