DEVENTER – The Clothing Loop is een initiatief waarmee mensen gemakkelijk kleding kunnen ruilen met buurtgenoten. Het is leuk, gratis en duurzaam. Het idee is simpel: (grote) tassen gevuld met kleding​ reizen langs alle deelnemers van een bepaalde loop (ketting). Men haalt eruit wat hij/zij leuk vindt, stop erin wat zelf niet meer gedragen wordt en levert het af bij de buurtgenoot.

Het idee ontstond in Amsterdam tijdens de eerste Covid-19 lockdown door (oud Bathmense) Nichon Glerum. Vrijwilligers Berdi Doornebosch en Eline Tahapary hebben het initiatief sinds december 2020 opgestart in Deventer. Inmiddels is de Clothing Loop uitgegroeid van lockdown-initiatief tot internationaal succes.

Duurzaamheid is voor de meeste deelnemers een belangrijke reden om mee te doen. Maar bijkomend effect is ook buurtgenoten beter leren kennen en op laagdrempelige wijze gratis kledingstijlen uitproberen. Je kunt je aanmelden via clothingloop.org.

Binnen de gemeente Deventer zijn er bijna 500 deelnemers. Daarbij kan de Clothing Loop Deventer ook zeker extra vrijwillige handen gebruiken. Denk aan het aanleveren en posten van content, meehelpen bij kledingruilevents of een nieuwe loop opzetten. Interesse of meer weten? Mail dan naar clothingloopdeventer@gmail.com.

Vorig artikelProfessionele koeken uit een professionele keuken op vso De Linde
Volgend artikelOntdek de wereld met Zabuki