DEVENTER – Een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt, onder de naam Zabuki, al jaren voor ontdekmiddagen voor kinderen uit Deventer en omgeving. Kinderen van 7 t/m 12 jaar komen bij Zabuki maandelijks op een leuke manier in aanraking met wetenschap en techniek.

De kinderen worden, onder begeleiding, zélf aan het werk gezet met uitdagende proefjes. De onderwerpen zijn telkens weer anders. Dit jaar was dat onder andere; archeologie, duiken, explosies, elektriciteit en sterren en planeten.

Lijkt Zabuki je wel wat voor jouw kind? De volgende Zabuki aflevering, over techniek en muziek, is op 7 februari 2024. Alle informatie en het aanmelden is te vinden op www.zabukideventer.nl.

Ook zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers! Vind je het leuk om met kinderen te werken en kun je hier af en toe tijd voor vrijmaken, meld je dan aan als vrijwilliger. Kennis van techniek is niet noodzakelijk, enthousiasme wel. Een keer komen kijken of het wat voor je is, is ook prima. Je kunt een berichtje sturen naar info@zabukideventer.nl.

Wil je met je bedrijf ook een keer meehelpen aan een Zabuki-aflevering? Van harte welkom! Bedrijven waar we al eerder mee samen hebben gewerkt zijn o.a. Witteveen+Bos, Circulus en Brandweer Deventer.

Vorig artikelClothing Loop in stijgende lijn
Volgend artikelVan half Deventer de veters gestrikt