DEVENTER – Mexicaans restaurant El Popo, dat volgend jaar 25 jaar bestaat, is voor het eerst sinds de lockdowns in coronatijd weer begonnen met een delivery service. ‘We zijn voortdurend bezig met het verzinnen van nieuwe dingen die we kunnen doen’, vertelt eigenaar Haico. ‘Onze zaak draait als een gezond bedrijf. Per se nodig is bezorgen niet; het is vooral leuk. We hebben een goed team met enthousiaste jonge mensen die je ook wilt blijven uitdagen en meenemen in nieuwe avontuurtjes.’

Door Rudy Brouwer

‘Onze bezorger belt tien minuten voordat je eten eraan komt’, belooft Haico van Elst. ‘Dan hoef je niet te stressen en kan je nog rustig de tafel dekken. Natuurlijk gaan mensen graag een avondje uit, maar met het koude en natte weer in deze tijd van het jaar heb je af en toe ook van die heerlijke thuisblijf-dagen. Wat wij onze klant op zo’n avond gunnen: lekker uit eten, maar dan bij jou thuis!’

Vrolijk
‘Ons team is echt de drijvende kracht achter alles wat we doen’, glimlacht Haico, die zelf ooit als afwasser bij El Popo begon. ‘We willen ervoor zorgen dat onze medewerkers uiteindelijk niet in een routine vastzitten en dat die jonge mensen dan stilstaan in hun groei. Ook tijdens de pandemie hebben we samen, vaak ludieke, manieren gevonden om bezig én in beeld te blijven. We houden daar wel van: niet te serieus allemaal, een beetje vrolijk én met een knipoog. Dat vinden we wel mooi!’

Haico wil er met zijn team voor zorgen dat de service van het bezorgen goed is, maar dat ook de service in het restaurant op de Brink goed blijft. ‘Net alsof je een drukke zomerdag draait, met ook een terras erbij’, vergelijkt hij. ‘We hebben voor het bezorgen twee coole, zuinige auto’s gekocht. We dachten: áls we dan zelf gaan bezorgen, dan gaan we ook met gave autootjes rondrijden. Die hebben we lekker opvallend laten bestickeren zoals ik dat nog bij weinig bedrijfsauto’s heb gezien.’

Goed heet
Alvorens met de delivery service ‘live’ te gaan, heeft Haico er met zijn team uitvoerig mee getest. ‘Als je met een papieren tasje op de fiets gaat, dan werkt het niet’, lacht hij. ‘Alles wat je bij ons bestelt, wordt hier in het restaurant gemaakt. In dezelfde keuken, door dezelfde mensen. We hebben maaltijden ingepakt in thermoboxen met warmhoud-element, anderhalf uur hier op het terras gezet in de koude wind en daarna zijn we het gaan eten. Het was heel smakelijk en nog goed heet.’

Wil je binnenkort op een koude avond eens niet meer de deur uit en liever niet natregenen, maar tóch een heerlijk Mexicaans avondje uit? Kijk dan op de website en haal het terras van El Popo gewoon bij jou in huis! Meer info: www.elpopo.nl.

Vorig artikelTraditioneel kerstconcert in de Bergkerk
Volgend artikelKloosterbraderie en oliebollen-actie op Nieuw Sion