DEVENTER – Op kerstavond, zondag 24 december, brengt de Stichting Zaterdagmiddagconcerten weer haar traditionele kerstconcert in de Bergkerk te Deventer. Het Vrouwenkamerkoor Hera, met Raghna Wissink als dirigente, zingt deze avond het publiek de kerstdagen in met hun programma Wolcum.

Onder begeleiding van harpiste Annegreet Rouw brengt Hera deze avond onder andere de bekende cyclus ‘A Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten. Naast deze Ceremony of Carols zingt Hera over Moeder en Kind met prachtige muziek van Harris, Tamblyn, Duruflé, Voorn, Hommes en Kostiainen. Ook Stille Nacht zal natuurlijk niet ontbreken. Met een aantal carols kan worden meegezongen. Hiervoor ontvangt u bij binnenkomst een programmaboekje met de teksten van deze liedjes. Na afloop van het concert wordt van u een vrijwillige gift gevraagd ter dekking van de kosten.

Het centrale thema in dit kerstconcert is de geboorte van het Licht. Een klein, kwetsbaar Lichtje in de duisternis, dat hoop geeft en met voldoende zorg en toewijding zijn potentie kan waarmaken en uit kan groeien tot een bron van licht, liefde en vrede.

De passie voor het zingen van uitdagende muziek op hoog niveau is wat de zangeressen van Hera verbindt. Het ensemble werd in 2019 opgericht door artistiek leider en dirigente Raghna Wissink en gooide vanaf het eerste concert hoge ogen met interessant en veelstemmig a capella repertoire. De programmering bestaat uit koorconcerten en grensoverschrijdende kunstprojecten.

Datum: 24 december 2023
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur, kerkzaal open om 19.00 uur
Locatie: Bergkerk Deventer
Toegang: gratis, gift na afloop.

Vorig artikelDickens Zingt In de Deventer Schouwburg
Volgend artikel‘Lekker uit eten, maar dan bij jou thuis met El Popo!’