DEVENTER – Vrijdag 22 december is Kleur de Hanze geopend. Tijdens dit spectaculaire lichtevenement in Deventer worden, zowel op De Waag als op het Stadhuis, maar liefst 150 kleurplaten geprojecteerd.

Voor alle negen Hanzesteden in Nederland was Deventer de gastheer voor de opening van deze bijzondere en spectaculaire afsluiting van het Hanzejaar 2023. Kleur de Hanze duurt tot en met zaterdag 30 december.

De Waag en het Stadhuis in kleur

Tijdens de laatste negen dagen van het jaar vindt in alle negen Hanzesteden, waaronder Deventer, het evenement Kleur de Hanze plaats. Dit spectaculaire lichtevenement is een bijzondere interactie tussen mens en gebouw. In Deventer worden, zowel op De Waag als op het Stadhuis, maar liefst 150 kleurplaten geprojecteerd. Daarmee wordt het Hanze-erfgoed van Deventer letterlijk in het licht gezet.

Hanzejaar 2023

Het Hanzejaar 2023 komt daarmee bijna ten einde. De Hanze Karavaan toert nog rond, er is nog een aantal klassieke concerten rondom de Hanze, er is een Hanze Ramenroute in de binnenstad en de doorlopende activiteiten als de Hanze Experience en tentoonstellingen gaan nog even door.

Kleur de Hanze, vrijdag 22 t/m zaterdag 30 december, dagelijks van 17.00 – 23.00 uur op de Brink en Grote Kerkhof in Deventer.

Vorig artikelVuurwerkafval inzamelen met de Schoon Familie
Volgend artikelRoel Moser gaat ervoor! Steun zijn missie voor Taaislijmziekte