DEVENTER – Ook deze winter opent het Leger des Heils iedere dag de deuren van ruim honderd buurthuiskamers. In een tijd waar bestaanszekerheid voor steeds meer Nederlanders een probleem is, willen we een deken van Warme Kamers over Nederland leggen. En daarmee een plek bieden aan iedereen die op zoek is naar warmte en gezelligheid.

In de winter van vorig jaar startte het Leger des Heils al met de Warme Kamersactie, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energiekosten. Deze actie krijgt nu een vervolg. Hoewel de energierekening minder hoog is, vormen de kosten van levensonderhoud voor veel mensen nog altijd een probleem. Volgens de gemeenten dreigen nog altijd veel gezinnen in armoede te belanden door het afschaffen van de energietoeslag en het prijsplafond. Daarom bieden we als Leger des Heils, samen met partners, ook deze winter extra warmte. Onze buurthuiskamers gaan iedere dag open en met behulp van extra vrijwilligers verruimen we de openingstijden zoveel mogelijk. Zo heeft iedereen een plek om er warmpjes bij te zitten, te studeren, een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een boek te lezen.

In Deventer zijn er meerdere Warme Kamers te vinden. Kijk hiervoor op www.legerdesheils.nl/warmekamers.

Voor iedereen

Bestaanszekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen en door een gebrek aan sociaal netwerk, kampen ze vaak met eenzaamheid. Daarom zijn onze Warme Kamers er voor jong, oud en alles daar tussenin. Of je nu op zoek bent naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen is van harte welkom.

Vorig artikelHoe zou u de wegen in Deventer inrichten als u het voor het zeggen had?
Volgend artikelPopulairste jongs- en meisjesnaam van 2023