DEVENTER – Hoe zou u de wegen in Deventer inrichten als u het voor het zeggen had? Wij zijn een groep Deventenaren met een achtergrond in de mobiliteit en stedenbouw die een passie delen voor de stad. Het is onze droom om de wegen van Deventer mooier, groener en aangenamer te maken. Met behulp van een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie maken we op dit moment vernieuwende ontwerpen voor de Welle en de Brinkgreverweg. Deze ontwerpen zullen we uiteindelijk neerleggen bij de gemeente ter inspiratie. En we hopen natuurlijk dat zij hiermee verder zullen gaan. Dit project is dus ontstaan vanuit onze eigen passie voor Deventer, op dit moment is de gemeente er nog niet direct bij betrokken.

Op 11 en 25 oktober zijn wij met een groep Deventenaren in gesprek gegaan over hun droomstaat. Op basis hiervan hebben wij, in samenwerking met studenten van het Saxion, verschillende ontwerpen gemaakt voor de Welle en de Brinkgreverweg. Wij zijn benieuwd naar wat u van de ontwerpen vindt.

Komt u de ontwerpen bekijken? U bent op zaterdag 13 januari tussen 11:00 en 15:00 welkom om de ontwerpen te bekijken in het naastgelegen gebouw van de Schouwburg aan de Keizersstraat nr. 70 (lokaal 002) en uw feedback te geven. Neem gerust iemand mee! U helpt ons bovendien door in uw kring te vertellen dat wij hiermee bezig zijn en dit bericht met anderen te delen.

Vorig artikelKunstcafé van 12 januari: Zingen en dichten
Volgend artikelDe Warme Kamers van het Leger des Heils