OKKENBROEK – De toekomst van de kerk in Okkenbroek staat regelmatig op de agenda van de kerkenraad Bathmen-Okkenbroek, in samenhang met de toekomst van de kerk in Bathmen. Voor het in beeld brengen van de specifieke situatie in Okkenbroek is indertijd een Verkenningscommissie aan de slag geweest. Gevolgd door de Commissie Kerkelijk Erf Okkenbroek (CKEO) die wenselijkheden, mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart heeft gebracht.

Haar conclusies heeft de CKEO op 13 november jl. aan de kerkenraad gepresenteerd die daarop het besluit heeft genomen dat de kerk in elk geval nog 5 jaar beschikbaar blijft voor de kerkelijke vieringen. Daaraan gekoppeld gaat de huidige commissie verder onder de naam CKEO 2.0 om de aanbevelingen die zij heeft gedaan verder uit te werken. Zo staat een bankenplan genoemd met eenvoudige tot ingrijpende aanpassingen. De herinrichting van de consistorie, de keuken, de wens van een invalidentoilet staan eveneens genoemd. Ook hier zijn verschillende scenario’s mogelijk, elk met een eigen prijskaartje.

De CKEO 2.0 wil een ieder graag informeren over haar onderzoeksopdracht en over de verschillende (bouw)scenario’s die zij gaat onderzoeken. Het is daarna aan de kerkenraad om er een beslissing over te nemen. Een (strakke!)tijdsplanning is in ontwikkeling.

De informatieavond is op woensdag 31 januari in Ons Centrum in Okkenbroek. Ieder die belangstelling heeft, kerkelijk betrokken of niet, inwoner van Okkenbroek of daarbuiten, is van harte welkom. De toekomst van de kerk in Okkenbroek is belangrijk genoeg om er aandacht en tijd aan te besteden!

Informatieavond op woensdag 31 januari

We ontvangen u graag vanaf 19.45 uur met een kopje koffie of thee. De aftrap is om 20.00 uur. Van harte welkom!

Namens de kerkenraad,
Commissie Kerkelijk Erf Okkenbroek 2.0

Vorig artikelSpelletjesmiddag in het Hof van Salland
Volgend artikelInspirerende workshops voor senioren ‘Power, veerkracht op leeftijd’