DEVENTER – Vrijdag 12 januari gaan we weer van start met het maandelijkse Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in het Theatercafé van de Deventer schouwburg.

In de serie Dichterbij dan je denkt staat de Kunstkring Voorst centraal. Ton von Pickartz vertelt over de vele activiteiten van de kunstkring.

Wilmink (1936-2003) was een Nederlands dichter en schrijver. Zijn grootste bekendheid kreeg hij door zijn vele lied-bijdragen aan populaire kinderprogramma’s, maar hij schreef ook voor volwassenen. Allard van Lenthe houdt een korte inleiding op het muzikale programma ‘Verhuizen met de dichter Willem Wilmink’.

Hanneke Evink en Peter van Dijk brengen een fragment uit dit nieuwe Wilmink-programma, dat op 24 januari in de Deventer Bibliotheek in première zal gaan. Het programma is gemaakt voor volwassenen in het kader van de Landelijke Week van de Poëzie. Het thema van deze Week is Thuis en het Wilmink programma bestaat uit bekende en minder bekende gedichten en liedjes over verhuizen.

Na de pauze staat het werk van Frits Grimmelikhuizen centraal en zijn expositie in Museum EICAS. En we sluiten weer af met Nieuwjaarsbubbels.

Voor meer informatie: www.kunstcircuit.nl.

Vorig artikelOverstap naar 4havo of 4vwo?
Volgend artikelHoe zou u de wegen in Deventer inrichten als u het voor het zeggen had?