DEVENTER – Op 20 januari organiseren de partijen PvdA en Groenlinks Deventer voor het eerst samen een politiek café in De Hip. Van 14.00 tot 16.00 uur is er in de grote zaal een open debat over het vraagstuk: ‘Is Duurzaamheid onbetaalbaar?!’.

Het debat zal worden afgetrapt met livemuziek en een panel bestaande uit wethouder Rob de Geest, bestuurslid René Korenromp van de Deventer Energie Coöperatie en Esther Klaassen van de Klussenteams Zandweerd. Vervolgens is er in de zaal een open ‘debat op voeten’ waar iedereen bij kan meedoen.

Het doel is om meer mensen laagdrempelig te kunnen betrekken bij de lokale politiek. Naast het genoemde panel zijn raadsleden van alle verschillende partijen uitgenodigd om mee te debatteren. Het debat zal geleid worden door bekend kinderarts Hans van der Deure.

In 2024 zal er om de maand op zaterdag een dergelijk politiek café in De Hip georganiseerd worden, de daaropvolgende staat gepland op 16 maart. De politieke cafés bevatten naast open debat ook livemuziek en gratis koffie en thee. Het politieke café is open toegankelijk voor iedereen.

Vorig artikelNieuwe gezichten op de Brink
Volgend artikelVooruitblik NEC – Go Ahead Eagles (1/8 finale KNVB Beker)