DEVENTER – Alle basisscholen in de gemeente Deventer hebben de inschrijfformulieren ontvangen voor het jaarlijkse Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi. Dat toernooi vindt dit jaar plaats op 29 en 30 april op de velden van Kon.UD in Colmschate. Inschrijven van teams kan tot de krokusvakantie.

Commissievoorzitter Koen Kroeze hoopt op een goede deelname. Vorig jaar nam het aantal inschrijvingen toe met 30%. “Dat is natuurlijk prachtig. Met de kanttekening dat het jaar voordien het eerste toernooi ná Corona was. We zijn natuurlijk blij met die grote deelname en er waren vorig jaar zelfs nieuwkomers: een school die nog nooit meedeed was nu van de partij.”

Vrijwilligers
De organisatoren werven dit jaar nadrukkelijk ook vrijwilligers. “Vorig jaar meldde zich een groep medewerkers van Univé die jaarlijks enkele dagen mogen besteden aan maatschappelijke doelen. Een mooie steun in onze rug want dat team hielp Kon.UD bij de catering, maar leverde ook enkele scheidsrechters.”
Inmiddels zijn ook contacten gelegd met scholen in Deventer. Leerlingen kunnen assisteren bij het toernooi en daarmee ook studiepunten verzamelen. “Zo vangen we samen twee vliegen in één klap.”

Meer over het toernooi en de inschrijving vindt u op: www.deventerschoolvoetbal.nl

Vorig artikel‘Leer mensen vis te vangen in plaats van vis te geven’
Volgend artikelAlleen pinnen bij parkeerautomaten vanaf 29 januari