DEVENTER – Jaarlijks organiseert de gemeenteraad van Deventer een Ideeënmarkt. Hier kunnen mensen die in Deventer wonen, werken of actief zijn, hun ideeën voor Deventer onder de aandacht van raadsleden brengen.

Datum: woensdag 3 april 2024
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: het marktplein (begane grond) van de Bibliotheek Deventer Centrum aan de Stromarkt 18.

Een idee voor Deventer presenteren

Heeft u een idee hoe Deventer nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of groener wordt? Meld u dan aan voor de Ideeënmarkt. Vanuit een marktkraam kunt u uw idee aan de raadsleden presenteren. Raadsleden “shoppen” vrijblijvend langs de kramen en knopen gesprekken aan. Op deze manier halen zij ideeën op.

De raad brengt u idee verder

Is uw idee haalbaar en zijn de raadsleden enthousiast? Dan schrijft een raadslid samen met u een voorstel aan de gemeenteraad. In een vergadering van de raad wordt uw idee besproken waarna erover gestemd wordt.

Eerdere edities

Tijdens de laatste editie van de Ideeënmarkt in 2023 werden zestien ideeën gepresenteerd. Raadsleden brachten vrijwel alle ideeën verder door de initiatiefnemers te verbinden, een ambassadeursrol op te pakken, budget vrij te maken of opdracht te geven voor vervolgonderzoek naar de mogelijkheden.

Voorstellen gingen eerdere jaren onder andere over verkeersdoorstroming, een skatepark voor jongeren, de aanstelling van een stadstroubadour, het aanleggen van een fietspad, de invulling van een leegstaand pand, het duurzaam opwekken van energie, nieuwe vormen van wonen, cultuureducatie, gezondheid en taal.

Aanmelden en contact

U kunt met een kraam meedoen aan de ideeënmarkt wanneer u zich heeft aangemeld via griffie@deventer.nl of telefoonnummer 0570 693 232. Tijdens een kort intakegesprek vragen wij u waar de gemeenteraad volgens u (extra) aandacht aan zou moeten besteden en welk voorstel u hiervoor heeft.

De Ideeënmarkt bezoeken

Kom gerust ook alleen een kijkje nemen om te zien wat andere inwoners presenteren. Voor het bezoeken van de Ideeënmarkt hoeft u zich niet aan te melden.

Vorig artikelZet met Kindcentrum Kolmenscate de bloemetjes buiten
Volgend artikelSuper-opruiming winterkleding LEPRAWINKEL van 9 tot 12 uur