DEVENTER – Op 29 februari eindelijk weer eens écht jarig! Het Deventer Nieuws deed enkele weken geleden een oproep aan alle Schrikkeldag jarigen om zich aan te melden voor een leuke groepsfoto. In totaal reageerden 20 inwoners uit Deventer die allemaal op 29 februari zijn geboren.

De 3 jongste kinderen, een dame uit 1936 en alle leeftijden daartussenin waren aanwezig en werden vastgelegd, bij de VUE bioscoop op de Boreel, door fotograaf Rob de Jong. Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn in verband met de voorjaarsvakantie.

Deze speciale dag werd alvast gevierd met bloemen voor mevrouw Mulder (op de stoel in het midden) en een gratis bioscoopbon voor alle gelukkige jarigen. Een prachtige manier om de zeldzame schrikkeldag te vieren en degenen die op deze unieke dag zijn geboren extra in het zonnetje te zetten.

Het ontstaan van Schrikkeldag

Een ‘gewoon’ jaar telt 365 dagen, maar één keer in de vier jaar is het schrikkeljaar. Een jaar heeft dan 366 dagen en is nodig om er voor te zorgen dat op termijn de kalenderjaren gaan afwijken van een seizoensmatig jaar: uiteindelijk zou januari geen wintermaand meer zijn, maar een herfstmaand worden.

Eén keer in de vier jaar jarig zijn, dat ben je dus als je op 29 februari geboren bent. En dat is eigenlijk best bijzonder. Zeker als je weet dat er maar ongeveer 11.000 in Nederland zijn, terwijl er bijna 18 miljoen wonen.

Wij wensen iedereen een hele fijne verjaardag toe en hopelijk tot over 4 jaar!

Vorig artikel‘Kamers met Aandacht’ voor jongeren gezocht in Deventer
Volgend artikelTwee maquettes van Oxford bij Deventer Leprawinkel