DEVENTER – Bent u een liefhebber van maquettes en van de TV-serie Inspector Morse? Dan bent u bij De Leprawinkel aan het juiste adres, want zij hebben twee maquettes van het stadje Oxford binnen gekregen. De serie Inspector Morse speelt zich namelijk voornamelijk af in en rond het Engelse stadje Oxford.

Architect Koos van der Zalm uit Doetinchem heeft de maquettes na zijn pensionering gemaakt. Koos van der Zalm, in 1932 geboren in Dordrecht, was als architect betrokken bij grote projecten als de T.U. in Delft, maar was later ook werkzaam als landschapsarchitect bij de Universiteit Wageningen.

Daarnaast was hij groot liefhebber van de TV-serie Inspector Morse en werd zijn interesse in Oxford gewekt. Hij heeft beide maquettes op verschillende schaal gemaakt, 1:800 en 1:2000. Het zou erg leuk zijn als deze maquettes bij een echte liefhebber terecht zouden komen.

De Deventer ’Leprawinkel’ (waar je altijd héél voordelig allerlei leuke spulletjes, goede meubels, witgoed, boeken, schilderijen/prenten, dvd’s, cd’s, lp’s en mooie kleding kunt kopen) is aan de Smedenstraat 252 gelegen en is iedere zaterdagmorgen open van 9.00 tot 12.00 uur.

Voor meer en actuele informatie: www.leprawinkel.de.

Vorig artikelSchrikkeldag jarigen stralend in het zonnetje gezet
Volgend artikelOpknapbeurt Deventer binnenstad