DEVENTER – Sylla Sow heeft Go Ahead Eagles per direct verruild voor NEC. Daarmee keert de spits terug naar de club uit zijn geboortestad Nijmegen, waar hij in het verleden al een deel van de jeugdopleiding doorliep.

Nadien voetbalde Sow voor (Jong) FC Utrecht, RKC Waalwijk en Sheffield Wednesday. Op 29 augustus 2022 werd hij kort voor de transferdeadline aan de selectie van Go Ahead Eagles toegevoegd om de absentie van Finn Stokkers op te vangen, die destijds met een voetblessure kampte. In zijn eerste seizoen in het rood-geel kwam Sow tot 24 competitiewedstrijden (allemaal als invaller), waarin hij één keer scoorde. In de huidige voetbaljaargang vond de spits vijf keer het net in de 18 Eredivisiewedstrijden die hij voor Go Ahead Eagles speelde.

Met Sylla Sow, Victor Edvardsen, Thibo Baeten en de recent van een oogkwetsuur teruggekeerde Finn Stokkers beschikte Go Ahead Eagles over meerdere spelers voor de spitspositie. “Met de transfer van Sylla hebben we nu een betere balans voor die positie”, legt technisch manager Paul Bosvelt uit. “Door de terugkeer van Finn kwam die onder druk. Met de langdurige contracten van de andere spitsen was dit een goede oplossing voor beide partijen: voor Go Ahead Eagles nog een transfersom en voor Sylla een terugkeer naar zijn oude club en meer perspectief op speelminuten.”

Sylla Sow kijkt dankbaar terug op zijn tijd in Deventer. “Gezien de huidige situatie rond de spitspositie bij Go Ahead Eagles was een transfer naar NEC de beste stap voor mijn carrière. Neemt niet weg dat ik in De Adelaarshorst een geweldige tijd heb gehad. Vanaf het allereerste moment ben ik met open armen ontvangen door de club en de supporters. Niet eerder in mijn carrière heb ik zoveel liefde gevoeld van de fans. Iedereen heeft gezien wat dat met me heeft gedaan. Als speler ben ik gegroeid in Deventer.”

Vorig artikelVrijwilligers gezocht voor natuurbeheer bij Keizersrande Boer ’n Buffel
Volgend artikelDe Fermerie bezorgt u een onvergetelijke trouwdag