DEVENTER – Twee topmusici, mezzosopraan Christianne Stotijn en pianist Hans Eijsackers, treden op in het Penninckshuis te Deventer met de liederencyclus Winterreise van Franz Schubert.

Christianne Stotijn is een gelauwerde zangeres, die werkt met grote dirigenten en orkesten. Ook staat zij regelmatig op het operapodium. En Christianne is een gepassioneerd vertolkster van liederen. Daarvoor komt zij nu naar Deventer, de stad ook waar ze een aantal jaren woonde. Zij wordt begeleid door Hans Eijsackers een van de meest gevraagde liedpianisten van Nederland.

Winterreise is een cyclus van 24 liederen, die Schubert schreef naar een tekst van Wilhelm Müller. De vertellende figuur heeft een geliefde verloren, reist door een winters landschap op zoek naar vrede en vindt uiteindelijk zielenrust bij de ontmoeting met der Leiermann, de dood.

Gebruikelijk wordt de Winterreise gezongen door een bariton of tenor. Dit concert is bijzonder omdat het gezongen wordt door een mezzosopraan.

Christianne Stotijn: ‘Winterreise is net als Lied von der Erde en Urlicht van Mahler een werk dat al 25 jaar met mij meereist. De allereerste keer hoorde ik het mijn leraar Udo Reinemann zingen en de tweede keer zong hij het compleet anders met andere tempi. Daaraan zag ik dat het stuk mee groeit, mee vormt, mee wortelt in verre dieptes of juist een troost is in dit woelige bestaan.’

Het concert vindt plaats op zondag 31 maart om 15.00 uur in de Kerkzaal van het Penninckshuis, Brink 89 in Deventer. Toegangsprijs € 25,-, kaartverkoop via www.deventerschouwburg.nl.

Vorig artikelMcDonald’s restaurant Deventer Centrum opent haar deuren in bijzonder pand
Volgend artikelClothing Loop kledingruil tijdens Lentefeest Ulebelt