DEVENTER – Het nieuwe McDonald’s restaurant in Deventer Centrum verwelkomt vanaf 19 maart haar eerste gasten. Het restaurant is gevestigd in een uniek pand in de historische binnenstad aan de Keizerstraat 2 in Deventer. Gasten kunnen vanaf vandaag genieten van een Hamburger, de McCafé koffiespecialiteiten, een heerlijke salade, McFlurry of een van hun andere favoriete McDonald’s producten.

Het nieuwe restaurant bevindt zich op de hoek van de Keizerstraat, Walstraat en de Brink en is met een speciaal ontwerp in samenwerking met architecten en de gemeente Deventer passend gemaakt aan de historische omgeving. In volle bezetting biedt het restaurant 179 zitplaatsen. Het restaurant is duurzaam ontwikkeld, met tal van slimme en energiebesparende oplossingen. Zo is het restaurant volledig gasloos en wordt er gewerkt met groene energie, een warmte-terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses.

 Henk Koning, Franchisenemer van het restaurant,: “Ik ben trots op dit bijzondere, nieuwe restaurant. Sinds ik ruim 24 jaar geleden in Deventer startte als lokale ondernemer, heb ik een mooie band opgebouwd met de Deventenaren en ook het nieuwe restaurant zal een fijne ontmoetingsplaats voor alle mensen uit de buurt worden. Deventer centrum is een uniek restaurant op een bijzondere locatie. Een locatie waarvoor we heel nauw hebben samengewerkt met architecten, gemeenten, andere ondernemers en omwonenden. Ook wij vinden het belangrijk dat ons restaurant goed in de omgeving past, dat gasten zich thuis voelen en dat we naar de behoeften van omwonenden luisteren. Het resultaat hiervan is terug te zien in het ontwerp van het pand, maar bijvoorbeeld ook in het feit dat wij geen terras plaatsen en dat er geen reclame aan de zijkant van het pand geplaatst zal worden. Ik ben trots dat we samen met de buurt, gemeente en ander stakeholders tot dit resultaat zijn gekomen en kijk er enorm naar uit de eerste gasten te verwelkomen.” 

Samen een schone binnenstad borgen
McDonald’s zet zich met al haar restaurants dagelijks in om de lokale omgeving zo schoon mogelijk te houden. Zo er is er elke dag gemiddeld een medewerker per restaurant bezig om het zwerfafval in een straal van 100 meter rondom het restaurant op te ruimen.

Ook wordt er een fietscoach aangesteld die erop toeziet dat de omgeving rondom het restaurant fietsvrij wordt gehouden. 

Een carrière met opleidingsmogelijkheden
Het runnen van een goed restaurant begint met goede medewerkers. McDonald’s Deventer Centrum blijft zoeken naar enthousiaste nieuwe collega’s die zich bij McDonald’s verder willen ontwikkelen. Via de McDonald’s Academy kunnen alle medewerkers van McDonald’s in Nederland verschillende opleidingen volgen, zoals bbl-mbo-opleidingen (niveau 1 t/m 4), taaltrainingen of e-learnings op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het associate degree programma op hbo-niveau is de meest recente studie die aan de Academy is toegevoegd. Restaurant Deventer Centrum biedt in totaal plaats aan 80 medewerkers.

Vorig artikel‘Bijdragen aan een stukje betere wereld? Natuurlijk!’
Volgend artikelChristianne Stotijn zingt Winterreise