DEVENTER – Genieten van een warme drank met wat lekkers of gewoon eventjes warm worden voor je trein vertrekt. Het kan sinds kort weer op perron 3 / 4 van station Deventer waar de vroegere restauratieruimte nu ingericht is als StationsHuiskamer. In de ruimte zijn nog volop kenmerken te vinden die herinneringen ophalen aan vervlogen tijden. De StationsHuiskamer in Deventer is de 30e in Nederland.

De StationsHuiskamer is een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op actuele reisinformatie. Naast de mogelijkheid om een warme drank en iets lekkers erbij te kunnen nuttigen, zijn er extra voorzieningen. Elke StationsHuiskamer heeft bijvoorbeeld extra stopcontacten, waar reizigers hun mobiele telefoon kunnen opladen. Daarnaast is er gratis wifi en een toilet.

Assortiment en openingstijden

Om te zorgen dat reizigers gemakkelijk weer verder kunnen reizen wanneer de trein arriveert, bestaat het assortiment uit producten die makkelijk mee te nemen zijn. De openingstijden van de StationsHuiskamer op station Deventer zijn van 6.00 tot 21.00 uur doordeweeks, op zaterdag van 7.30 tot 21.00 uur en zondag van 8.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de officiële opening op donderdag 7 maart vertelde Arno Dijkhof van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) over de historie en nog zichtbare monumentale kenmerken van de ruimte. Onder andere de tekeningen die ‘het vervoer door de tijd’ uitbeelden van Jan Feith. De nieuwe StationsHuiskamer is samen met de medewerkers geopend door wethouder Marcel Elferink, NS regiodirecteur Maarten Haverkamp en NS Retail Districtsmanager Mytza Wijnand.

Vorig artikelOp 12 maart 2024 opent De Verfzaak haar deuren in Deventer
Volgend artikelGroeiend Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi zoekt nu (beginnende) scheidsrechters