DEVENTER – De animo voor het jaarlijks Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi is dit jaar groot. Er schreven zich 109 teams in en dat is 10% meer dan vorig jaar. De groei van het toernooi zorgt ook voor een nieuwe uitdaging.

“We hebben nog meer scheidsrechters nodig”, aldus voorzitter Koen Kroeze. “Dat hoeven geen ervaren scheidsrechters te zijn, maar iedereen die wel eens een paar wedstrijdjes van 6- tot 8-jarigen of 8- tot 12- jarigen wil begeleiden.”

Het toernooi vindt dit jaar plaats op 29 en 30 april op de velden van Kon.UD in Colmschate. Commissievoorzitter Koen Kroeze hoopt bij de inschrijving vooral op een goede deelname. Vorig jaar nam het aantal inschrijvingen toe met 30%. “Dat is natuurlijk prachtig. Met de kanttekening dat het jaar voordien het eerste toernooi ná corona was. We zijn natuurlijk blij met die grote deelname en hopen dat er nog genoeg mensen komen die willen fluiten. Vader, moeders, opa’s, oma’s. Maar ook jongelui zijn welkom, die bijvoorbeeld bij hun club wel eens een wedstrijdje fluiten.”

De scheidsrechters krijgen steun van de andere scheidrechters die vanuit de Scheidsrechtersvereniging Deventer e.o. hun medewerking verlenen. “Daar nemen velen één of meer vrije dagen voor op. Dat is natuurlijk geweldig en ze helpen graag andere vrijwilligers die dag.”

Meer informatie vindt u op www.deventerschoolvoetbal.nl/contact.

Vorig artikelDertigste StationsHuiskamer van het land in Deventer
Volgend artikelSpot op Deventer TalentXL