DEVENTER – Deze week worden drie belangrijke kerkelijke dagen gevierd. Op donderdag 28 maart – Witte Donderdag – wordt om 19.00 uur het Laatste Avondmaal van Jezus herdacht. Die avond zijn er in de St. Nicolaaskerk in Schalkhaar en in de Broederenkerk in Deventer Eucharistievieringen met voetwassing.

Een dag later is het Goede Vrijdag. Dan zijn de Plechtigheden om 15.00 uur in De Broederenkerk en om 19.00 uur in Schalkhaar. Die ochtend zal om 9.00 uur de Kruisweg worden gebeden in de Broederenkerk en om 15.00 uur in Schalkhaar en in Lettele.

Op Stille Zaterdag 30 maart wordt de Paaswake gevierd. Die is om 20.30 uur in Schalkhaar. De Paaswake in de Broederenkerk met jongerenkoor Magnificent begint om 22.30 uur en deze wordt rechtstreeks uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2. U kunt die avond thuis bij de tv meevieren, maar het zou fijn zijn als ook velen meevieren in de Broederenkerk. Een mooie ervaring! In de vieringen in Schalkhaar is pastor De Bekker steeds de voorganger en pastoor Cornelissen gaat deze dagen voor in de vieringen in de Broederenkerk.

Op eerste paasdag is er om 9.00 uur een Gezinsviering in Lettele met kinderkoor en om 10.30 uur zijn de Eucharistievieringen in de Broederenkerk en in Schalkhaar en tot slot op Tweede Paasdag om 10.30 uur in de Broederenkerk. Iedereen is van harte welkom.

Vorig artikelJubileumrit van MTK de IJselrijders
Volgend artikelGo Ahead Eagles zet eerste stap naar vrouwenvoetbal