DEVENTER – Vanaf nu kunnen ook meiden dromen van spelen in de Eredivisie bij Go Ahead Eagles! Aankomend seizoen (voetbaljaargang 2024/2025) start Go Ahead Eagles namelijk met vrouwenvoetbal.

In 2023 zijn er gesprekken gestart met de KNVB en de Stichting TalentOntwikkeling Regionaal Meidenvoetbal (STORM) om de mogelijkheden te verkennen. Deze gesprekken hebben geleid tot de volgende trotse ambitie: ‘Go Ahead Eagles werkt toe naar een Go Ahead Eagles Vrouwen 1 in de Eredivisie, een beloften elftal en een Meiden Onder-16 elftal.’

Aankomend seizoen (2024/2025) wordt gestart met een Go Ahead Eagles Meiden Onder-16 team in de JO15-competitie. Dit is de eerste stap om te komen tot de genoemde drie competitieteams onder de vlag van Go Ahead Eagles. De selectietrainingen voor de MO16 worden volgende maand al gestart.

Daarnaast gaat Go Ahead Eagles de samenwerking aan met Stichting TalentOntwikkeling Regionaal Meidenvoetbal. STORM faciliteert al vanaf 2017 regioselecties voor talentvolle meiden in de Stedendriehoek en Salland. Inmiddels spelen meer dan tien van deze meiden in jeugdteams van FC Twente, PEC Zwolle en De Graafschap en is één speelster, Zoë Brouwer, Eredivisiespeelster bij sc Heerenveen. Hoe mooi zou het zijn als talentvolle meiden vanaf nu kunnen doorstromen naar Go Ahead Eagles Vrouwen 1.

De Regioselecties Stedendriehoek-Salland (RSS) zullen bovendien vanaf volgend seizoen doorgaan als ‘Regioselectie Go Ahead Eagles’ met een MO13 en MO15. Daarnaast wordt er – met nog een klein voorbehoud – in seizoen 2024/2025 gestart met een MO20 trainingsgroep, eveneens vallend onder de Regioselectie Go Ahead Eagles. De stichting STORM blijft deze teams faciliteren, vanuit de samenwerking met Go Ahead Eagles.

Meiden gezocht voor MO16

Go Ahead Eagles zoekt jou voor de nieuwe MO16, als jij:

  • voetbalt of keept in de 1e klasse of hoger (gemengd)
  • geboren bent in 2009 of 2010
  • meedoet aan onze selectiedagen en jouw talent ons overtuigt om jou te selecteren
  • ervan droomt om profvoetballer te worden en daar vrijwel alles voor over hebt.

Herken jij je helemaal in bovenstaand voetbalprofiel? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op ga-eagles.nl. Wie weet nodigen we jou uit voor de selectiedagen en begint ons gezamenlijk avontuur! De aanmeldtermijn sluit op vrijdag 5 april. Je krijgt sowieso bericht op maandag 8 april.

Vorig artikelDrie heilige dagen rond Pasen
Volgend artikelYu Man Race neemt BigRun Deventer over (interview)