DEVENTER – Na twee opeenvolgende uitwedstrijden treedt Go Ahead Eagles zaterdag 2 maart weer aan in de eigen Adelaarshorst. In speelronde 24 van de Eredivisie krijgt het team van René Hake bezoek van RKC Waalwijk.

Met 34 punten uit 23 wedstrijden bezet Go Ahead Eagles momenteel de zesde plaats van de Eredivisieranglijst. “Uiteraard willen we zo lang mogelijk op die plek blijven staan”, zegt Hake. “Of dat lukt, hangt ervan af hoe consistent we als team blijven. De afgelopen wedstrijden zijn we op dat vlak getest doordat een aantal spelers in de wedstrijdselectie ontbrak. Tot nu toe is het ons aardig goed gelukt om de afwezigheid van spelers op te vangen. Als we erin slagen om dat ook de volgende wedstrijden vol te houden, dan kan er nog een leuk slot van de competitie aankomen.”

De wedstrijd tegen RKC betekent voor Go Ahead Eagles de eerste thuiswedstrijd in 2024 die op zaterdagavond gespeeld zal worden. “Avondwedstrijden zijn doorgaans het mooist om te spelen”, vindt Hake. “Ook voor de supporters. Veel mensen hebben hun vrije zaterdag op een bepaalde manier ingevuld, waarna ze vervolgens ter afsluiting van de dag naar het stadion gaan. Dat is toch anders dan voetballen op zondagmiddag om 12:15 uur.”

Tegenstander RKC Waalwijk is de huidige nummer 16 van de Eredivisieranglijst. “RKC heeft het in de competitie misschien moeilijk, maar ik vind dat ze een lastig te bestrijden ploeg hebben”, vervolgt Hake. “Dat bleek ook eerder dit seizoen al tijdens de wedstrijd die we in Waalwijk hebben gespeeld. En tegen Feyenoord hield RKC onlangs ook met tien man heel lang stand. Ze weten weliswaar kansen te creëren, maar hebben in de laatste fase moeite om de bal erin te prikken en wedstrijden naar zich toe te trekken. Allereerst zullen we morgen echter zelf goed moeten spelen om de bovenliggende partij te zijn en te blijven.”

Go Ahead Eagles kan vandaag geen beroep doen op Philippe Rommens, Jamal Amofa en Bobby Adekanye, die allen geblesseerd zijn. Of Mats Deijl en Victor Edvardsen onderdeel uit kunnen maken van de wedstrijdselectie is nog twijfelachtig. Oliver Edvardsen en Jakob Breum – die afgelopen zondag beiden door blessures nog ontbraken tegen FC Twente – zijn morgen wel inzetbaar.

Er wordt vandaag om 18:45 uur afgetrapt bij Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk.

Vorig artikelOpknapbeurt Deventer binnenstad
Volgend artikelDeventer Open Podium: een heel weekend lang genieten