DEVENTER – Op 22 mei start er in Deventer een gratis training voor jongeren die willen leren omgaan met nare gevoelens, gedachten en lastige situaties. Een training die jongeren helpt om te kijken wat zij echt belangrijk vinden in hun leven en daar hun aandacht weer op te richten.  

De training is op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en bestaat uit vijf bijeenkomsten. In deze basistraining krijgen de jongeren inzicht hoe met alledaagse uitdagingen om te gaan. Zij krijgen handvatten hoe zij kunnen omgaan met nare gevoelens (denk aan onzekerheid, angst en boosheid), gedachten (denk aan ‘Ik mag niet falen’ of ‘Anderen vinden mij vast niet interessant’) en lastige situaties (uit het verleden of het heden). Tegelijkertijd leren de jongeren hun aandacht te richten op de dingen die voor hen belangrijk zijn in het leven: vriendschap, plezier, avontuur, school, werk. Naast uitleg over wat gedachten en gevoelens zijn en hoe wij als mens geneigd zijn hiermee om te gaan, gaan de jongeren samen met leeftijdgenoten veel oefenen en experimenteren met nieuw gedrag. Het is ‘leren door (samen) te doen’.

Na de basis- een verdiepingstraining?
De basistraining bestaat uit vijf bijeenkomsten en geeft zoals de naam al zegt een goede basis om zelfstandig verder te kunnen gaan. Jongeren die het geleerde in de basistraining verder willen verdiepen, kunnen ervoor kiezen om aansluitend mee te doen aan de verdiepingscursus. Deze bestaat uit drie bijeenkomsten.

Praktische informatie en aanmeldingDe basis- en verdiepingstraining zijn vrij toegankelijk voor jongeren die wonen in de gemeente Deventer. Er zijn geen kosten verbonden aan de beide trainingen en aanmelding kan zonder verwijzing. De trainingen worden gegeven door twee ervaren hulpverleners.
De trainingsdata zijn 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni en 26 juni.
Locatie: Gebouw de Halte aan de Zwolseweg 190A in Deventer.
Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar Dorian Swijtink (jongvolwassenen@mindfit.nl) of Carola Stam (c.stam@stdekern.nl).

Deze ACT15+ training is tot stand gekomen uit een samenwerkingsverband tussen Jeugd GGZ en Mindfit (basis GGZ) van de Dimence Groep.

Vorig artikelShared Dining DO 25 & VR 26 april in Deventer
Volgend artikelNederland introduceert biometrische leeftijdscontroles voor sigarettenkopers