DEVENTER – Studenten van Saxion verzorgen samen met vluchtelingen een heerlijk 3-gangen diner in het pop-up restaurant in de Deventer Schouwburg op 25 & 26 april aanstaande. De ontmoeting met vluchtelingen staat deze avonden centraal. Doormiddel van speeddaten kunnen gasten de vluchtelingen beter leren kennen. 

Het beloven twee bijzondere avonden te worden waarbij culturen samenkomen en ervaringen worden gedeeld. Het diner wordt bereid door vluchtelingen met traditionele gerechten uit verschillende landen, waardoor de gasten niet alleen kunnen genieten van heerlijk eten, maar ook kunnen proeven van diverse smaken en tradities. Het zal een avond worden vol met boeiende gesprekken en het delen van verhalen, waardoor er begrip en verbondenheid ontstaat tussen de studenten en de vluchtelingen. De brasserie in de Deventer Schouwburg wordt omgetoverd tot een pop-up restaurant waar gastvrijheid en diversiteit samenkomen.  

Iedereen aan boord 

Tijdens het evenement wordt er samengewerkt met ‘Iedereen aan Boord’ van Bureau De Werkvloer. Bureau De Werkvloer is een organisatie in Deventer die zich inzet voor de integratie en participatie van vluchtelingen in de Nederlandse samenleving door middel van werk. Ze bieden diverse programma’s en trajecten aan om vluchtelingen te helpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk en het integreren in de lokale gemeenschap. Bureau De Werkvloer motiveert hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid, en stimuleert hun integratie in de Nederlandse samenleving. 

“Wij kunnen eraan bijdragen dat deze mensen niet stilstaan” – Bureau De Werkvloer 

Om de vluchtelingen meer interactie te bieden met de Nederlandse samenleving, zullen er meerdere vluchtelingen meehelpen aan dit evenement. Dit doen ze natuurlijk niet alleen, ze worden ondersteunt door de studenten van Saxion. 

Shared Dining 

De studenten en vluchtelingen hebben een heerlijk menu samengesteld met linzensoep, falafel, batata harra & kipspiesjes. Met als dessert baklava met een bolletje ijs. Samen zullen zij dit menu bereiden en serveren. Tijdens het diner kunnen gasten speeddaten met vluchtelingen om hen beter te leren kennen. Om het gesprek op gang te helpen hebben de studenten een “kletspot “met vragen gemaakt.  

DO 25 & VR 26 april | 17:30 – 19:45 uur 
Tickets € 37,50 (exclusief drankjes) 

Kijk op: Pop up restaurant – Shared Dining – Deventer Schouwburg 

Vorig artikelUlebelt helpt: voorbeeldtuin is klimaatbestendig gemaakt
Volgend artikelBasistraining voor jongeren van 15-21 jaar