DEVENTER – De komende jaarwisseling krijgt Deventer een centrale vuurwerkshow. Carbidschieten blijft toegestaan op oudejaarsdag, maar uitsluitend buiten de bebouwde kom. Deze plannen zijn door het college van burgemeester en wethouders voorgelegd aan de gemeenteraad die er een besluit over neemt. 

Terwijl de maatschappelijke aandacht voor de negatieve effecten van vuurwerk en carbidschieten tijdens de jaarwisseling groeit, zijn er ook velen die behoefte hebben aan het behoud van carbidschieten en het afsteken van vuurwerk, als traditionele manier om de jaarwisseling te vieren.


Vuurwerkshow

Deventer organiseert de komende jaarwisseling een centrale vuurwerkshow aan de IJssel. Het gaat om een professionele vuurwerkshow die vergelijkbaar is met de show die jaarlijks de zomerkermis afsluit. Het vuurwerk wordt dan afgestoken vanaf pontons op het water aan de zijde van de Bolwerksweg, zodat inwoners bijvoorbeeld vanaf de Welle-zijde de vuurwerkshow kunnen bekijken. 

De gemeente gaat met horecaondernemers in gesprek over eventuele plannen voor evenementen in de binnenstad, die aan kunnen sluiten bij de vuurwerkshow.


Carbidschieten

Als het aan het college van b&w ligt, blijft het carbidschieten mogelijk, op oudejaarsdag tussen 09.00 en 17.00 uur en uitsluitend buiten de bebouwde kom.

Vorig artikelGemeente weigert vergunning voor vestiging Aldi aan Hoge Hondstraat
Volgend artikelIs dit het laatste seizoen van Spelen op de Brink?