DEVENTER – Eindelijk was daar het verlossende bericht. Museum EICAS is vanaf 10 april 2024 officieel een geregistreerd museum. Een belangrijk moment voor het museum.

Anja Stafleu, verantwoordelijk voor de aanvraag: “De registratie bevestigt dat we voldoen aan alle normen en uitgangspunten die de vereniging stelt op het gebied van bedrijfsvoering, collectiebeheer en publiek. Als je weet dat we allemaal vrijwilligers zijn, zegt dat iets over de hoge mate van professionaliteit.

Museumjaarkaart vanaf nu geldig  

Bauke Zeilstra, sinds begin 2024 artistiek directeur van Museum EICAS vult aan: “De registratie betekent nu dat we lid kunnen worden van de Museumvereniging waardoor bezoekers met een Museumkaart gratis of bijna gratis naar binnen kunnen. Dat zal de toch al stijgende bezoekersaantallen verder aanwakkeren. Daarnaast kunnen we vanaf nu, ook gemakkelijker een beroep doen op landelijke en provinciale fondsen en subsidie. Dat is van groot belang om kunstenaars op basis van de ‘fair practice code’ tegemoet te kunnen komen.”

Genomineerd

Wellicht kan binnenkort nog een nieuw succes geboekt worden. Museum EICAS is namelijk een van de zes genomineerden voor de Nationale Vrijwilligersprijs. Die prijs wordt jaarlijks toegekend door de vereniging NOV waar onder andere het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten partner van zijn. De NOV erkent dat vrijwilligers van elementair belang zijn voor het reilen en zeilen van de Nederlandse samenleving en wil meer mensen inspireren om zich vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. 

Vorig artikelDrie nieuwe all weather banen bij TC Park Braband
Volgend artikelReliek Heilige Bernadette in Deventer