DEVENTER – Het aantal deelnemende teams aan het jaarlijks Leo Halle Schoolvoetbaltoernooi is gestegen tot 113 teams van basisscholen uit de gemeente Deventer. Een bijzonder hoog aantal, ondanks het volledig schrappen van één categorie (meisjes 8-10 jaar).

“Dat is inderdaad heel bijzonder. Ook dat er één categorie helemaal niet meedoet, omdat er helemaal geen teams voor zijn ingeschreven. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Maar als ik de geluiden van de scholen hoor, zijn ook in deze categorie volgend jaar weer teams present”, aldus commissievoorzitter Koen Kroeze.

De voorzitter is blij met het toenemende aantal teams én met ontwikkelingen buiten het veld. “We hebben veel bedrijven die het toernooi als sponsor steunen. Sommigen al jarenlang, maar ook dit jaar mochten we weer nieuwe sponsoren verwelkomen. Mooi dat zij daardoor het toernooi voor zo’n duizend schoolkinderen mogelijk maken.”

Het toernooi staat door de groei ook voor uitdagingen. Het spelschema moet in de twee dagen op elf speelvelden passen. En er zijn veel scheidsrechters nodig. “Tot de laatste dag voor het toernooi werken we daar aan. We vragen toch ook leiders van teams of zij bijvoorbeeld een uurtje eerder of later enkele wedstrijden willen leiden. Of familieleden die dat wel willen. Bijvoorbeeld in de jongste groep (zestallen van 6-8 jaar) is dat goed mogelijk. Ik zeg altijd: Doe het niet voor ons, maar doe het voor de kinderen die lekker willen voetballen.”

Van één kant kreeg Kroeze al extra steun. “Personeel van Univé mag jaarlijks enkele dagen opnemen om ergens vrijwilligerswerk te doen. We zijn enorm blij dat ze dit jaar met 13(!) mensen komen, inclusief drie scheidsrechters. Misschien een goed idee voor andere bedrijven of bijvoorbeeld voor scheidsrechters om aan hun baas een dagje vrij te vragen voor zo’n maatschappelijk doel?”

Extraatjes
De organiserende Deventer Schoolvoetbalcommissie werkt nog aan enkele extraatjes voor beide toernooidagen. “Ik kan er nog niet veel over zeggen, maar we doen er alles aan om het extra leuk te maken om op 29 en 30 april naar de velden van Kon.UD te komen.”

Meer informatie vindt u op: www.deventerschoolvoetbal.nl.

Vorig artikelKoningsdag 2024 vier je in de koepel
Volgend artikelKoffiemorgen voor oud-leden  Ouderenbond PCOB