DEVENTER – Productiehuis BRUT en Fonds ZOZ organiseren op woensdag 5 juni in Deventer een panelgesprek over de kloof tussen maker en publiek. Tijdens het panel gaan verschillende sprekers die in hun werk te maken hebben met dit onderwerp in gesprek met moderator Dennis Platvoet, zakelijk en artistiek coördinator BRUT en is er een Q&A met het publiek.

Panelgesprek en Q&A

Hoe voorkom je als maker het preken voor een eigen parochie? En hoe stap je uit je eigen echokamer? Veel makers willen hun werk tonen aan een gevarieerd publiek, maar dat is in de praktijk niet altijd even makkelijk. Want hoe bereik je een ander publiek dan de “usual suspects” en hoe ga je om met hun reacties?

Hierover gaan we op woensdag 5 juni vanaf 19.30 uur over in discussie met sprekers Jan-Willem Klink (supporterscoördinator Go Ahead Eagles), Wout Kemkens (muzikant De Niemanders en schreef met o.a. gevangenen, daklozen en vluchtelingen), Willeke Asselbergs (campagnestrateeg, conceptueel vormgever en backstage manager van Gaycafé de Kast, Zwarte Cross) en Joeri Bleumer (filmmaker).

Na het panel is er een Q&A (Question and Answer) waar het publiek zelf in gesprek kan gaan met de sprekers en sluiten we de avond af met een borrel waar medewerkers van Fonds ZOZ aanwezig zijn die toelichting geven op aanvraag mogelijkheden bij het fonds voor makers.

Over Fonds ZOZ en BRUT

Fonds ZOZ zoekt en ondersteunt bijzondere verhalen in de Nederlandse samenleving. Verhalen die raken, schuren, verbinden, de wereld bevragen of je aan het denken zetten. De focus ligt op projecten die gericht zijn op het verminderen van extremisme, polarisatie en radicalisering. Productiehuis en ontwikkelinstelling BRUT werkt samen met makers en netwerk om een nieuwe context te geven aan de maatschappij en leggen de link tussen muziek en andere disciplines, tussen de maker en de sector.

Praktische informatie
Locatie: Kunstenlab, Havenplein 20 in Deventer
Datum: woensdag 5 juni 2024
Start programma: 20.00 uur / deuren open 19.30 uur
Entree gratis, aanmelden via de link: www.fondszoz.nl/deventer.

Vorig artikelDeventer Verhaal winnaar Deventer promotieprijs 2024
Volgend artikelAvond4daagse van Deventer van 27 t/m 30 mei